Vaříme podruhé - Tvarohový pohár :o)
* * * INGREDIENCE * * *
Na tuto dobrotu potřebujeme: 9 listů želatiny, 500 g tvarohu, 1/4 l mléka, 4 lžíce šťávy z černého rybízu, 3 lžíce citronové šťávy, 50 g moučkového cukru, 80 g hořké čokolády jemně nastrouhané, 1 lžíci strouhaných lískových oříšků a samozřejmě špetku soli :o)
* * * POSTUP * * *
Želatinu dáme do studené vody aby nabobtnala. Tvaroh, mléko i sůl vyšleháme do lehoučkého krému. Až želatina nabobtná vymačkáme z ní přebytečnou vodu a rozpustíme želatinu ve 4 lžících vařící vody. Přídáme ten lehoučký tvarohový krém (mňam) a dobře rozmícháme. Krém pak rozdělíme na 4 části. První část krému ochutíme rybízovou šťávičkou, osladíme a rozdělíme do pohárků.Druhou část ochutíme citronovou šťávičkou, cukrem a přilijeme do pohárů. Třetí část krému smícháme s čokoládou, oříšky a cukrem a utvoříme třetí vrstvu. Dáme vychladit. Před podáváním můžete pohár ozdobit třeba šlehačkou, ovocem, nebo čokoládovými hoblinkami :o) Mlask Pak už si konečně vychutnáte tu slastnou vůni a chuť
---
(Milaček150, 21. 8. 2008 20:09)